30. elokuuta 2014

Tylsän sijoittajan salkku


Suunnitelmissani on pikku hiljaa luopua kaikista suorista osakesijoituksestani ja ostaa niiden tilalle indeksi-ETF:iä jotka uudelleensijoittavat osingot. Miksi näin? Oikeastaan tähän on kolme syytä:
  • En tarvitse osinkotuloja tällä hetkellä, nyt maksan niistä 'turhaan' veroja
  • En usko pystyväni poimimaan osakkeita jotka voittaisivat indeksit
  • Sijoitan pitkällä tähtäimellä, joten indeksi-ETF:illä voin käyttää "buy and forget"-strategiaa

On tässä negatiivisiakin puolia:
  • En saa osinkoja; jotenkin se on paljon konkreettisempaa kun osingot tulevat oikeasti tilille
  • Tämä on tylsempää kun ei itse saa valita osakkeita

Aioin jakaa sijoitukseni eri maiden/maanosien indekseihin niin, että tietyn maan osuus salkussa suunnilleen vastaa kyseisen maan osuutta maailman BKT:stä. Jotta tästä ei tulisi liian monimutkaista, käytän alueellisia indeksejä kattaakseni monta pientä maata (esim Latinalainen Amerikka ja Aasia). USA:ssa ja Euroopassa jaan sijoitukseni lisäksi isojen, keskisuurten ja pienten yhtiöiden indekseihin, koska tavalliset "yleisindeksit" kattavat yleensä vain suurimmat yhtiöt. Tarkoitus on siis saada mahdollisimman laaja hajautus, mutta pienillä kuluilla.

Salkkuni tulisi siis näyttämään sunnilleen tältä:Miksen sijoita pelkästään MSCI World indeksiin? Nimestään huolimatta se kattaa vain 23 maata, ja noin 55% maailman BKT:stä. Siitä puuttuu mm. koko Afrikka, Venäjä, Itä-Eurooppa, Etelä- ja Keski-Amerikka, ja Intia.

Voi kyllä kestää jonkin aikaa ennen kuin salkkuni näyttää tuolta, sillä salkussani on tällä hetkellä osakkeita lähes 80 yrityksestä, ja niistä luopuminen on henkisesti vaikeaa...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *