6. elokuuta 2014

Nysse loppu!

Nimittäin laiskottelu. Mr Money Mustachen innoittamana päätin, että turha auton käyttö loppuu, samoin tv:n
katselu.

Voisin nimittäin aivan hyvin siirtyä käyttämään polkupyörää päivittäiseen liikkumiseen, koska liikun enimmäkseen 5 km säteellä. Työpäiviä vuodessa lienee noin 225 (lomat huomioiden), joten jos teen työmatkat autolla siitä tulee 2250 km turhaa ajoa. 20 c/km hinnalla voin saada säästöä 450 euroa vuodessa kun vaihdan polkupyörään. Olen minä jonkin verran työmatkoja jo pyörällä ajanut, mutta tekosyitä auton valitsemiseen löytyy liian helposti: on liian kylmä, liian kuuma, iltapäivällä voi sataa, pitää mennä kaupan kautta, jne. Nyt saa tekosyyt loppua.

Samoin siis tv:n katselu saa luvan loppua, tai ainakin vähentyä huomattavasti. Vaikka se ei minulle rahallista säästöä tuokaan (kiitos YLE-veron), niin aikaa silti säästyy. Tv:n edessä tulee valitettavasti istutua aika paljon. Yleensä minulla on siinä tv:tä katsellessa kyllä samaan aikaan läppäri edessäni, mutta harvoin siinä mihinkään järkevään pystyy keskittymään (kuten vaikka blogin kirjoittamiseen ;)

Mitä tv:n tilalle? Ainakin enemmän liikuntaa, ulkona olemista, uusien asioiden oppimista. Täytyy vähän varoa ettei sitten tule netissä tuhlattua aikaa yhtä paljon kuin tv:n edessä...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *