17. joulukuuta 2020

Q3/2020, vähän EVVK-tunnelmissa

Ei ole viime aikoina oikein raha-asiat jaksaneet minua kiinnostaa, siksi on blogin päivityskin jäänyt vähemmälle. Ei siksi, että raha-asiat menisivät erityisen huonosti (tai hyvin), ne vaan rullaavat omalla painollaan. Sijoituksiini en ole koskenut pitkään aikaan.

Kolmannella kvartaalilla ei oikein mitään jäänyt säästöön, kun viime vuoden veroihin meni aika paljon rahaa, ja käytin myös jonkin verran rahaa kodin remontteihin. Sijoitukset jatkoivat toipumistaan kevään koronaromahduksesta. Tuloja ei myöskään ollut ihan maksimia, koska kesän lomakaudelta ei hirveästi laskutettavaa syntynyt.

Tänä vuonna minulla tullee olemaan henkilökohtaisia nettotuloja lähemmäs 35 000 euroa. Huomasin nimittäin että minähän saan kotitalousvähennystä teetettyäni kotona hieman remonttia, ja kannattaahan minun silloin nostaa palkkaa niin paljon kuin lähes verottomasti saan. Vuoden saldo on siis 18 000 euroa osinkoja ja 18 500 euroa palkkaa; noista menee veroa noin 1600 euroa eli 4,5%, ei paha.

Ei taida ihan 600 000 euron raja mennä rikki tämän vuoden puolella, mutta hyvin lähelle mennään. Meno osakemarkkinoilla hirvittää (taas vaihteeksi), pitäisiköhän vähän keventää... mutta minne ne rahat sitten sijoittaisi?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *