26. maaliskuuta 2021

Vuosi 2020 vihdoin paketissa

Pahoittelen taas kerran että tulosjulkistus tulee näin myöhässä. Olen tässä yrittänyt selvitellä miksi viime vuodelta jäi niin vähän rahaa säästöön, vaikka mielestäni tuloja olisi pitänyt olla yhtä paljon kuin edellisenäkin vuonna.

Laskemista ei yhtään helpota firman omistaminen (vaikka onkin kirjanpitäjä) saatikka vuokra-asuntojen/kiinteistöjen omistaminen. Firman kirjanpidossa on 'kivoja' ominaisuuksia, kuten että maksettu varainsiirtovero sisältyy taseessa olevan kiinteistön arvoon, eli jos ostat 100 000€ kiinteistön, on sen arvo taseessa 104 000 €. Maksetut yhtiölainalyhennykset ovat (ilmeisesti) kulua firman kirjanpidossa, joten ne eivät kasvata omaa pääomaa. Voitolla olevat sijoitukset eivät myöskään näy firman kirjanpidossa, vaan siellä on hankinta-arvo. Viime vuoden tuloksesta tulee maksettavaksi vähän lisäveroa, mutta se ei ilmeisesti näy viime vuoden kirjanpidossa koska se tulee maksettavaksi vasta tänä vuonna(?).

No, alla on viime vuosi firman näkökulmasta, ja vähän omastakin. Liikevaihtoa oli mukavasti edellisen vuoden tapaan. Firmalla jäi viivan alle noin 46 k€, jotka sijoitin sijoitusasuntoon ja sijoitustonttiin.

Henkilökohtaisesti meni suunnilleen kaikki mitä tilille tuli, ja lisäksi möin vanhan asuntoni firmalleni tappiolla, joten se pienensi omaisuuden arvoa jonkin verran.Otin rahaa palkkana ja osinkona ulos runsaasti, ja viime vuonna kulutinkin rahaa enemmän kuin koskaan elämässäni. Tuosta 44 k€:sta noin 14 k€ meni kodin remontteihin, mutta silti 30 k€ on enemmän kuin olen koskaan tuhlannut. Remonttien lisäksi rahaa meni paljon hankintoihin ja vapaa-aikaan. On tullut hankittua kaikenlaisia pieniä 'leikkikaluja' mitä aikuinen mies tarvitsee ;)

Vikalla kvartaalilla ei jäänyt paljoa säästöön, mutta pörssissä mentiin sentään ylöspäin.Omaisuuden arvo nousi melkein 600 000 euroon, hieman jäi vajaaksi. Tänä vuonna tavoite on päästä jonnekin 670 000 euron tienoille.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *