18. elokuuta 2020

Q2/2020

Tokalla kvartaalilla tultiin mukavasti takaisin ylöspäin sijoitusrintamalla. Nyt kun koronan toinen aalto näyttää olevan tulossa, pörssin meno hieman hirvittää.

Säästöön jäi taas mukavasti rahaa; käteistä minulla on aika paljon tällä hetkellä (sekä omissa nimissä että firmalla), en oikein tiedä minne sijoittaisin "käyttörahoja" eli sellaista rahaa jota tulen tarvitsemaan 6kk sisällä. Kannattaako sitä mihinkään sijoittaa, vai vaan pitää tilillä? Firmalla erääntyy veroja iso summa muutaman kuukauden päästä, ja itselläni taas on tänä vuonna nostamani osingot tilillä, niillä olisi tarkotus pärjätä vuodenvaihteeseen asti jolloin nostan vaihteeksi enemmän palkkaa firmastani.





Kvartaalin aikana hankin firmalleni yhden sijoitustontin lisää. Nyt minulla on siis kolme vuokratonttia ja kaksi vuokra-asuntoa. Korona hieman hankaloitti kaupantekoa ja nosti myös lainan hintaa; ensi vuoden puolella saa toivottavasti korkomarginaalia neuvoteltua alaspäin jos/kun koronatilanne on rauhoittunut.

Vastikkeiden ja korkokulujen jälkeen asunto-/tonttisijoituksista tulee tuottoa noin 26 tuhatta vuodessa. Asuntojen kohdalla tuosta pitää tietysti vähentää vielä remonttivara. Siksi suosinkin tontteja, mutta niitä on aika hankala löytää. Tuosta 26 tonnista menee suurin osa lainojen lyhennyksiin, joten kassavirtaa noista ei tule kuin pari tonnia. Tässä huomaa hyvin eron asunto- ja osakesijoittamisessa: pörssisijoituksia voi myydä sopivan määrän kun rahantarve vaatii, mutta asunnoissa se ei onnistu. Pelkillä sijoitustuloilla eläminen on asuntosijoittajalle huomattavasti vaikeampaa. Siksi aion jatkossakin pitää myös osakesijoituksia salkussa.




2 kommenttia :

  1. Mistä niitä sijoitustontteja voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on hyvin vaikea löytää. Toki jos on itse valmis ottamaan riskin niin voi ostaa tontin, rakennuttaa talon, myydä talon ja pitää tontin.

      Poista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *