15. syyskuuta 2019

Rahanmenoa ei voi estää

Hupsheijjaa, kuten aikaisemmin mietin, päätin sitten vaihtaa kämppää ja se tapahtuikin nopeasti. Nyt asun sitten kauempana töistä, mutta enemmän siellä missä haluan viettää aikaani. Rahaahan tässä vaihdossa palaa ihan reippaasti, varainsiirtovero, vanhan kämpän välityspalkkio, kaikennäköiset pikku remontit uuteen kämppään ym, saan varmaan 15-20 tuhatta uppoamaan noihin. Vanhan asunnon myynnissä teen tappiota josta saan myös verovähennyksen; tuo osaltaan houkutteli laittamaan asunnon myyntiin ennen kuin kahden vuoden asuminen tulee täyteen.

Uudessa kämpässä asuminen on hieman halvempaa kuin vanhassa, säästöä tulee ehkä satanen kuussa. Tämä ei ole mitenkään tärkeää minulle, mutta onhan se kiva kun kulut ovat pienemmät. Kyseessä on siis omakotitalo, joten tekemistäkin riittää, mutta toisaalta saa itse päättää mitkä remontit ovat oikeasti tarpeellisia. As-oy:ssä pienetkin remontit tuntuvat maksavan maltaita, eikä mitään voi/saa tehdä itse.

Miksi siis muutin? Tulin siihen tulokseen, että elämä pitää elää nyt eikä sitten joskus. Tilaisuuteen on tartuttava kun se tulee kohdalle. Liian paljon elän elämääni "sitku"-mielentilassa. Elämään taloudellisesti riippumattomana täytyy siirtyä askel kerrallaan, tämä on yksi niistä askelista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *