25. heinäkuuta 2019

Parin kuukauden loma

Näin yrittäjänä pääsin ensi kertaa pariin kymmeneen vuoteen nauttimaan kahden kuukauden kesälomasta. Onhan tämä pientä esimakua siitä, mitä elämä sitten "vapaaherrana" olisi. Täytyy sanoa että sain kyllä aikani kulumaan aika hyvin, enimmäkseen tein remonttihommia ja lastenhoitoa. Hieman parannettavaa kuitenkin löytyy; mukaan mahtui turhan paljon löhöilypäiviä. Sitä pitäisi pystyä aikatauluttamaan päivänsä samalla tavalla kuin töissä, eli päivällä tehdään jotain järkevää ja sitten illalla saa löhöillä. Talvella kun valoisa aika on lyhyt täytyy muistaa nauttia ulkoilusta päivällä ja siirtyä sisähommiin illaksi.

En nyt kesäloman aikana tehnyt mitään suurempia matkoja, kun Suomessakin oli ihan mukava sää. Kummasti se sää toimii tekosyynä sille ettei tee mitään järkevää: välillä on liian kuuma jotta voisi olla ulkona, tai sitten sataa, on tuulista, tai kylmää. Parasta vaan istua sisällä tietokoneen tai Netflixin ääressä. Onneksi Netflixissä ei sentään ole kovin paljoa hyvää katsottavaa, muuten elämästä tulisi helposti yhtä Netflix-maratonia.

Muut ihmiset ovat myös tärkeitä; jos on itse vapaalla ja kaikki tutut ovat töissä, niin onhan siinä huomattavasti vaikeampaa keksiä tekemistä. Nyt kesällä ei sentään ole sitä ongelmaa.

Yrittäjänä en ihan kokonaan pystynyt (enkä halunnutkaan) olemaan tekemättä töitä, laskutettavia töitä tein noin 2,5 päivää. Yrittäjänä lomalla työskentely ei yhtään haittaa, koska lomahan on muuten palkatonta aikaa, ja jokaisesta työtunnista saa mukavasti rahaa. Oikeastaan olisin halunnut tehdä hieman enemmänkin. Sellainen 1 tunti/päivä voisi olla sopiva määrä, toki niin, että pystyn itse määräämään milloin työskentelen.

Menoni eivät loman aikana tainneet kasvaa paljoakaan; suurimmat menothan ovat kuitenkin asuminen, ruoka ja auto, ja ne eivät hirveästi muutu oli sitten töissä tai lomalla. Mitään suurempia reissuja en lomalla tehnyt. Ravintoloissa käyn lähinnä lounasaikaan, jolloin saa paljon hyvää ruokaa halvalla. Baareissa en käynyt kertaakaan vaan alkoholit nautin omalla terassillani, joten silläkin saralla pääsin halvalla.

Tulevaisuuden vapaaherra-aikaa ajatellen täytyy kyllä vielä parantaa, tarvitsen uusia harrastuksia...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *