6. heinäkuuta 2019

Q2/2019 - Puoli miltsiä kasassa

Menihän se puolen miljoonan euron raja rikki vihdoinkin. En ole edes juhlistanut rajan ylittämistä millään tavalla. Pitäisiköhän skumppapullo avata... Mutta eipä tuon rajan ylittäminen oikeastaan tuntunut miltään. Kummasti sitä turtuu tällaiseenkin asiaan kuin raha. Enpä siis taida juhlia tätä mitenkään; ehkä sitten jos/kun miljoonan raja menee rikki niin voisi vähän juhlistaa.


Rahaa jäi säästöön mukavasti tällä kvartaalilla. Muutin alla olevaan kuvaajaan osinkojen tilalle kassavirran, koska se sisältää nyt niin osingot Nordnetistä, korkotulot Mintosista ja Grupeeristä kuin vuokrien kassavirrankin.


Suurin "ongelma" tällä hetkellä on, että firman tilillä on paljon rahaa (useampi kymppitonni), jotka pitäisi sijoittaa lyhytaikaisesti. Luonnollinen sijoitus olisi osakkeet/ETF:t. Viime aikoina on vaan tuntunut siltä, ettei pörssistä saa tarpeeksi tuottoa. Lisäksi rahansiirto Nordnetin ja Holvin välillä on ollut aivan liian hidasta. Nyt minulla on kuitenkin toinen pankkitili joten siirto voisi sujua paremmin.

Vaikka käteistä on noin paljon niin silti kummasti tuntuu siltä ettei tarpeeksi sijoitettavaa löydy... Viimeisin tekemäni sijoitus taisi olla sijoitusasunnon osto helmikuussa eli aika harvoin pääsen tekemään uusia sijoituksia. Ainakin minulle jännittävintä sijoittamisessa on juuri se uusien sijoitusten tekeminen, ja se kun saa niistä ensimmäiset tuotot.

Olen ehkä hullu, mutta haluaisin sijoituksia joista tulee yli 10 prosentin tuotto. Ilman vipua tällaiseen tuottoon pääsee lähinnä vertaislainoissa. Velkavivun kanssa tämä onnistuu myös kiinteistöillä ja asunnoilla. Tällä hetkellä minulla onkin tähtäimessä kiinteistösijoitusten kasvattaminen; täytyy vain saada pankista lainaa kun ilman sitä tuotto on "vain" 5 prosentin luokkaa.

Mielessä on ollut myös oman asunnon vaihtaminen. Nykyiseen kämppääni on muutaman vuoden kuluttua tulossa kalliita remontteja joten haluaisin päästä tästä eroon. Voi olla, että kun myyn tämän asunnon teen pienen tappion suhteessa ostohintaan, varsinkin kun huomioidaan varainsiirtovero ja välityspalkkio. Jos myyn asunnon tai muutan pois siitä ennen kuin kahden vuoden asuminen tulee täyteen niin saan vähentää myyntitappion kuluineen verotuksessa.

Toinen syy muutolle on se, että jos/kun vähennän työntekoa minulla ei ole enää tarvetta asua niin lähellä mahdollisia asiakkaita vaan voin muuttaa sellaiselle alueelle jossa haluan oleskella vapaa-aikanani.

Four hour work week (Tim Ferrisin kirja) alkaa olla mahdollista omalla kohdallani eli minulle riittäisi hyvin, että tekisin laskutettavia töitä noin neljä tuntia viikossa. En ole kuitenkaan henkisesti valmis näin suureen hyppyyn. Ensimmäkin silloin säästämistahtini laskisi nollaan. Toiseksi työnteon vähentäminen täytyy tehdä pikkuhiljaa, kertarysäyksellä sitä ei tule mitään. Pahimmassa tapauksessa jäisin vaan makoilemaan sohvalle päiväkausiksi. Täytyy siis keksiä jotain järkevää tekemistä, esimerkiksi uusi harrastus. Jos ostan talon niin siinä ainakin riittäisi nikkarointia pitkäksi aikaa. Myös puutöiden tekeminen kiinnostaa mutta sehän vaatii aika paljon tarvikkeita sekä tilaa. Olenkin ajatellut vähän isomman omakotitalon ostamista. Kyllähän sinkulla pitää vähintään 130 neliötä tilaa olla, muuten on ahdasta...

Tuo mainitsemani kirja suosittelee vapaaherra-elämän kokeilemista lyhyemmissä jaksoissa, esimerkiksi kuukauden tai pari kerrallaan. Minua ainakin houkuttelee lähteminen jonnekin lämpimään, vaikkapa Kanarialle, loka-marraskuussa kun Suomessa tulee räntää ja on pimeää. Ja sieltähän voi hyvin tehdä etätöitä ;)


1 kommentti :

  1. Olen huomannut saman että satalukujen ohitus ei oikeastaan tunnu missään ja normaali reaktio on lähinnä murahdus. Alkujaan kuvittelin näitä merkkipaaluja jontenkin suuremmiksi asioiksi kuin ne olivatkaan. Harvalla tulisi edes mieleen hurrata matkalla mummolaan kun 10 kilometriä on takana, jos jäljellä on vielä muutama tunti ajelua.

    Myös meillä on tullut kodinvaihto ajankohtaiseksi esikoisen syntymän jälkeen. Ongelmana on että vaimoni kanssa molemmat opiskelemme pk-seudulla, samoin kuin sijaitsee työpaikkani josta olen perhevapaalla toistaiseksi. Haluaisimme muuttaa lähemmäs muuta perhettä keskikokoiseen kaupunkiin mutta ratkaisun tekeminen tuntuu yllättävän vaikealta, vaikka tietäisi yksiön hinnalla saavan melko uuden omakotitalon.

    VastaaPoista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *