28. joulukuuta 2018

Miten kävi tuloverovapaan vuoden 2018?

Vuosi sitten otin tavoitteeksi elää ja työskennellä vuosi 2018 maksamatta lainkaan tuloveroja. Miten tavoitteen kanssa kävi?

Menot

Menoja minulla oli tänä vuonna hieman enemmän kuin olin suunnitellut, 23 000 vs 21 200. Menoja on aika tasaisesti enemmän kaikissa kategorioissa, eli mikään yksittäinen asia ei erityisesti kaatanut budjettia. Enimmäkseen budjetin ylitys johtuu siitä, että tein enemmän töitä kuin olin odottanut; siksi liikkumiseen meni enemmän rahaa, kuten myös syömiseen ravintolalounaiden muodossa.

Asuminen: 10 900 €
Auto ja liikkuminen: 3260 €
Hankinnat: 1100 €
Ruoka & kotitalous: 4750 €
Lomailu ja vapaa-aika: 1980 €
Satunnaiset: 1050 €
Yhteensä: 23 050 €


Tulot


Vastaavasti tulonikin olivat hieman odotettua suuremmat, koska sain nostettua enemmän päivärahoja ja kilometrikorvauksia. Tuloveroprosentiksi tuli mukavat 0,7 %. Voi olla vero tuosta vielä hieman pienenee, koska ennakonpidätyksissä ei ole huomioitu työhuonevähennystä. Ihan nollaan en kuitenkaan taida päästä.

Palkka: 15 100 €
Virikesetelit: 400 € (verotonta)
Päivärahat: 3690 € (verotonta)
Kilometrikorvaukset: 5050 € (verotonta)*
Asumistuki: 2250 € (verotonta)
Yhteensä brutto: 26 490 €
Koko vuoden tuloverot: 184 €
Nettotulot: 26 306 €

*Laitoin tuohon kilometrikorvaus-kohtaan alunperin vain sen summan mikä korvauksista jää kulujen jälkeen käteen, mutta sehän on väärin kun olen kaikki autoilun menot huomioinut menoissa.


Toki kun asumistuen huomioi, niin valtio maksoi paljon enemmän minulle kuin minä valtiolle.

Ensi vuonna jatkan sitten samalla kaavalla. Verotus ilmeisesti hieman kevenee ensi vuonna, mutta kun veroni ovat niin pienet muutenkin niin vaikutus on vain parikymmentä euroa.


9 kommenttia :

 1. voisitko hieman enemmän avata miten tuo on mahdollista ja miten olet siihen päässyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen yrittäjä pystyn itse määrittelemään kuinka paljon nostan rahapalkkaa firmastani. Firmallani on toimisto kotonani, mutta pääasiassa työskentelen asiakkaiden luona jotka ovat yli 15 km päässä toimistolta. Siksi voin nostaa päivärahoja sekä kilometrikorvauksia matkoista toimiston ja asiakkaiden toimipisteiden välillä. Asumistukea taas saan koska Kela katsoo yrittäjän tuloksi niin sanotun työtulon, jonka taas yrittäjä pystyy enimmäkseen määrittelemään itse. Minun kohdallani se on noin 8000 euroa vuodessa. Olen siis Kelan mielestä pienituloinen.

   Poista
 2. oletan kuitenkin, että laskutat firmasi kautta huomattavasti enemman kuin tuo ulos nostamasi 24k. itse tyoskentelen it-alalla ja sanoisin, etta siella tuo 24k tulisi tayteen jo kolmessa kuukaudessa. ongelma on kuitenkin, etta it-ala muuttuu niin nopeasti, etta jos tekisin vain muutaman kuukauden ajan vuodessa hommia, niin ammattitaitoni putoasi kehityksen kelkasta, eika minua enaa palkattaisi. sanoisin, etta 9kk vuodessa minimi, jotta tietotaito pysyisi riittavana.

  miten tassa tapauksessa nuo firmaan yli jaaneet rahat? miten niita pystyy kayttamaan tehokkaasti? voiko ostaa firman nimiin ruokaa, auton, asunnon? vai voitko nostaa palkkaa myos niilta vuosilta jolloin ei ole laskutettavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, laskutan huomattavasti enemmän. Firma voi esimerkiksi sijoittaa ylimääräiset rahat, ja rahat saa halutessaan ulos osinkona tai palkkana.

   Poista
 3. Mites muuten yel-maksut? Entä työttömyys?
  Ja oliko myös niin, että tuloissasi asumistuki tulee Kelalta, mutta kaikki muut tulevat firmaltasi, joka taas on saanut rahat asiakkailta?
  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yel-maksut voi maksaa firma, tai ne voi maksaa itse. Kustannus on sama joka tapauksessa koska maksu on verovähennyskelpoinen. Firmani maksaa tuon, ja summa on noin 1600 euroa vuodessa.

   En ole huolissani työttömyydestä.

   Asumistuki tulee tosiaan Kelalta, ja loput tulot firmani asiakkailta.

   Poista
 4. Aika uskomatonta keplottelua tuollainen, että nostat asumistukea vaikka varaa olisi nostaa palkkaakin yrityksestä etkä tarvisi enää asumistukea. Tuollaiseen ne omat verorahat näköjään uppoavat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, uskomatonta on.

   Poista
  2. Jos olisin poliitikko, sanoisin "En koe tehneeni mitään väärää, olen noudattanut kaikkia lakeja ja määräyksiä".

   Poista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *