20. joulukuuta 2018

Ennakkokatsaus kuluvaan vuoteen: rahan tuloa ei voi estää

Blogi on elänyt hiljaiseloa viime aikoina; varmaan lähinnä siksi, että sijoitusrintamallakin on ollut hiljaista. Pörssikurssit ovat olleet enimmääkseen laskussa, joten ei tee hirveästi mieli tsekkailla salkun arvoa kovin usein. Ehkä hyvä niin. En myöskään ole tehnyt mitään uusia sijoituksia viime aikoina, koska minun täytyy kerätä rahaa verottajalle maksettavaksi. Maksettavaa vasta riittääkin, huh huh! Alvia joudun maksamaan lähes 30 000 euroa (koko tämän vuoden alvit kertarysäyksellä), ja firman yhteisöveroakin noin 8000 euroa jo aikaisemmin maksetun kymppitonnin lisäksi. Toki tämä on merkki siitä, että firmallani on ollut erinomainen vuosi.

Laskutettuja työtunteja olen tänä vuonna tehnyt noin 1740, eli suunnilleen saman verran kuin keskiverto täysipäiväinen yksityisen sektorin työntekijä joka ei ole päivääkään sairaana. Töitä on siis riittänyt enemmän kuin etukäteen uskoin tekeväni, ja samalla tietysti rahaakin on kertynyt huimasti. Vastaavasti lomaa olen pitänyt oletettua vähemmän, puolisentoista kuukautta. Toki asiakkaiden puolesta saisin varmaan pitää lomaa enemmänkin, mutta ei sitä raaski kun loma on palkatonta ja töissä tienaa hyvin...

Ovatko tuloni siis tapissa, kun kerran teen töitä täysipäiväisesti? Ei, sillä minun on kyllä mahdollista nostaa tuntihintaani 10-20% valitsemalla rahakkaampia projekteja. Tänä vuonna minulla on ollut yksi iso asiakas jolta on tullut noin 85% tuloistani, ja siinä tuntihinta on aika alhainen. Mukavinta olisi tietysti tehdä paremmin maksavia projekteja, mutta hieman vähemmän, jolloin saa saman verran rahaa kuin nyt mutta vähemmällä työllä.

Vuosi sitten mietin olisiko mahdollista jättää tuloverot kokonaan maksamatta (siis ihan laillisesti) ja silti pystyä elämään tuloilla eikä säästöillä. Nyt näyttää siltä, että melkein pääsen tavoitteeseen, tuloveroa tulee nähtävästi maksettavaksi korkeintaan 200-300 euroa koko vuodelta. Tarkemmat luvut tuloistani ja veroistani kerron sitten vuodenvaihteen jälkeen.2 kommenttia :

 1. En nähnyt laskelmissasi yhtä helvetin liekeistä yrittäjän taskuille kurkkivaa koiraa eli YELä. Eikö tuossa ole riski:

  "Jos yrittäjä ei ota vakuutusta kuuden kuukauden kuluessa vakuuttamisvelvollisuuden alkamisesta lukien, vakuutuksenantaja voi määrätä laiminlyönnin ajalta vakuutuksenottajalle arvion perusteella enintään kaksinkertaiseksi korotetun, kohtuullisena pidettävän työeläkevakuutusmaksun. Korotettua työeläkevakuutusmaksua määrättäessä otetaan huomioon laiminlyöntiajan pituus, laiminlyönnin toistuvuus ja muut näihin rinnastettavat laiminlyönnin moitittavuuden arviointiin liittyvät seikat."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulla on YEL-vakuutus, mutta työtulo on aika lailla minimissä joten maksettava summa on hyvin pieni. Ja eläkelaitos vahvisti juuri että työtuloni on pieni myös ensi vuonna.

   Poista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *