23. syyskuuta 2018

Vaihtoehtoisia sijoituskohteita

Kun pörssikurssit ovat tällä hetkellä aika korkealla, olen kiinnostunut muista sijoituskohteista jotka tuottaisivat hyvää tuottoa (eli yli 5%) mutta joiden tuotto olisi tasaisempaa.

Hankin äskettäin sijoitustontin (tai paremminkin osuuden sellaisesta), eli omistan tontin jolla seisoo toisen henkilön omistama asuinrakennus. Pidän tuota turvallisempana sijoituksena kuin tavallista sijoitusasuntoa koska
a) vuoralainen ei oikein voi rikkoa omistamaani maata
b) tontti ei kulu käytössä
c) vuoralainen ei voi olla täysin varaton, koska omistaa kämpän
d) vuokralainen ei voi irtisanoa vuokrasopimusta (paitsi lunastamalla tontin)

Voisin ostaa vastaavia tontteja enemmänkin, jos vain jostain löytyisi. Muuten, nettovarallisuudestani on osakkeissa nyt kiinni alle 50%. No, kun tontteja ei löydy niin täytyy tyytyä muihin korkeatuottoisiin sijoituskohteisiin. Alla on listattu muutamia joihin olen sijoittanut tai mietin sijoittamista.

BulkEstate

BulkEstaten sijoituskohde

BulkEstate tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa kiinteistökehitysprojekteihin lainojen muodossa. Projektit näyttävät olevan lähinnä Balttiassa. Korkoa maksetaan 12-18%, ja laina-ajat ovat alle vuoden, maksimissaan pari vuotta. Juuri tällä hetkellä ei näytä olevan yhtään avointa sijoituskohdetta, mutta rekisteröidyin kuitenkin. Uusia kohteita tulee 1-2 per kuukausi, ja näyttävät menevän hyvin kaupaksi. Kerättävät summat ovat kymmeniä tai satoja tuhansia per kohde, mutta sijoittajana mukaan pääsee pienelläkin summalla.


Mintos


Mintos.com näyttää ensisilmäyksellä aika perinteiseltä vertaislainapalvelulta, mutta on oikeastaan vertaislainapalveluiden välittäjä. Kerää siis monta vertaislainapalvelua yhteen. Siksi lainakohteita onkin rutkasti ympäri maailmaa, ja korot sekä laina-ajat vaihtelevat paljon. Itse olen valinnut vain euromääräisiä lainoja jotta vältän valuuttariskin, lisäksi sijoitan vain lainoihin joilla on takaisinmaksutakuu. Jos "pikavippeihin" sijoittaminen tuntuu epäeettiseltä, niin Mintosissa voit valita sijoittaa pelkästään yrityslainoihin.


Grupeer


Grupeer.com on aika lailla yllä mainittujen yhdistelmä, eli toimii sekä vertaislainavälittäjänä että tarjoaa myös kiinteistörahoitusprojekteja. Vertaislainat ovat yrityslainoja, Norjaan, Itä-Eurooppaan ja Saksaan. Takaisinmaksutakuuta tarjotaan myös. Kovin montaa lainaa ei ole tällä hetkellä tarjolla, mutta itse ajattelin sijoittaa juuri avattuun norjalaiseen kiinteistöprojektiin, jossa sijoitusaika on 12kk ja korko 13 %.


Envestio


Envestio tarjoaa mahdollisuuksia sijoittaa yrityslainohin, pääasiassa Itä-Euroopassa. Ei tarjoa takaisinmaksutakuuta, mutta Envestio lupautuu lunastamaan sijoitukset takaisin milloin tahansa, korvausta vastaan kuitenkin. Korvaus näyttää olevan noin 5% pääomasta. Korko näissä sijoituksissa näytää kieppuvan 20% ympärillä, eli selvästi suurempi kuin Grupeerillä.



5 kommenttia :

  1. miten onnustuit sijoittamaan suoraan fyysiseen asuintonttiin? tuo on kaikista parhain sijoitusmuoto!!
    alaka nyt vain sano etta teit sen rahaston tai vertaislainapalvelun kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontin hankinta onnistui sijoitusasunnot.com:in avustuksella. He myyvät lähinnä asuntoja, mutta joskus myös tontteja.

      Poista
    2. tämäkö?
      https://sijoitusasunnot.com/sijoitustontteja-vantaalta/

      Poista
  2. Kiinnostava ajatus. Ihan toki sijoitusmielessä, mutta olisikohan tämä mahdollinen ratkaisu esim. siinä tilanteessa, että joku perikunnan jäsen haluaisi realisoida omaisuutta ja toinen taas säilyttää tunne- tai arkkitehtoniselta arvoltaan tärkeän rakennuksen omassa käytössä/omistuksessa..?

    Tontti myyntiin pitkällä vuokrasopimuksella ja siitä varoja esim. perintöveron maksuun ja tois(t)en ulosostamiseen.

    Toki tonttikaupassa on varmasti omat mutkansa ja sitämyöden myös kulunsa.

    VastaaPoista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *