11. heinäkuuta 2017

Q2/2017: Valuuttakursseilla takapakkia

Salkku kehittyi yllättävän huonosti viime kvartaalilla, vaikka pörssikursit olivat lievässä nousussa. Syynä oli ilmeisesti se, että dollari heikkeni (tai euro vahvistui) enemmän kuin kurssit nousivat. Tappiota ilman lisäsijoituksia tuli kuitenkin vain 1,6 %, joten ei tuo nyt niin paha juttu ole. 


Kvartaalin loppupuolella tein suuremman muutoksen salkussani, tekemällä aika suuren korkosijoituksen sijoitusasunnot.com:in projektiin. Tämä on aika lyhyt märäaikainen sijoitus, joten rahoille täytyy keksiä jokin muu sijoituspaikka myöhemmin. Pidän kyllä ei-osakesijoituksista, kunhan niistä saa tarpeeksi hyvää tuottoa. Velkavipua on nyt hieman enemmän kuin aikaisemmin, tosin vieläkin alle 15 %. Huomasin ikäväkseni että IB ei anna luottoa DB x-trackers ETF:iä vastaan ollenkaan (lainoitusaste 0%), siksi jouduin myymään enemmän omistuksiani kuin olin ajatellut. Ostin tilalle vastaavia iSharesin ETF:iä, jolloin sain lainaa.Kolmannella kvartaalilla on sitten tulossa vielä suurempia muutoksia elämään ja sijoituksiin, lisää siitä myöhemmin.


3 kommenttia :

 1. Hienoa että elämä menee kaikilla etiäpäin ja tapahtumia riittää :)

  Miten muuten lasket IB/Lynx salkun velkaprosentin? Kannattaako margin requirement jakaa salkun kokonaisarvolla?(sisältäen myös velalla ostetut osakkeet)

  VastaaPoista
 2. Nää velkavivut/velkaprosentit on aina hankalia, kun on monta tapaa laskea.

  Tuon 15 % laskin jakamalla velan määrän salkun bruttomäärällä, eli salkussani on siis 15 % velkarahaa ja 85 % omaa rahaa. "Leverage" eli velkavipu on kai silloin 100/85 = 1.17.

  "Margin requirement" on kai oman rahan osuus, eli minulla on 85 % margin. Jossain tapauksissa IB sallii jopa 15 % marginin, eli silloin olisi siis 15 % omaa rahaa ja 85 % velkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole noista oikein ymmärtänyt, Nordnetissa tuokin on paljon selkeämpää. Yritän pitää sen vain niin että minulla olisi lainaa alle 20% koko salkun arvosta (sisältäen velalla ostetut osakkeet).

   Poista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *