23. tammikuuta 2016

Vuosi 2015

Taas yksi vuosi takanapäin. Tulojen ja menojen suhteen vuosi oli taas erinomainen, tuloista jäi säästöön huimat 50%Tässä on siis huomioitu vain ansiotulot. Menot pienenivät hieman edellisvuodesta, noin 1000 euroa. Tulotkin näyttävät kasvaneen, mutta se taitaa johtua enimmäkseen veroprosentista.

Auto on edelleen mielestäni turhan iso kulu, mutta en kokonaan autosta halua luopuakaan (auton kuluihin on laskettu mukaan myös julkisten kulkuvälineiden käyttö, mutta se on vain muutamia satasia). Autoon kului lähes 3000 euroa, plus päälle vielä arvonalennus ehkä 1000 euroa. Kilometrejä tuli ajettua noin 10 000, joten kilometrihinnaksi tuli noin 40 c/km. Kallista on...


Sijoitusrintamalla Q4/2015 oli yllättävän hyvä; uutisia seuraamalla olisin luullut, että kurssit laskivat. Sijoitusten arvo on noussut kahdessa vuodessa yli 20% (ilman lisäsijoituksia), joten kaikesta huolimatta viime vuodet ovat olleet hyvää aikaa sijoittajille.


8 kommenttia :

 1. Tosi hyvää kehitystä sinulla. Aina on hyvä tilanne kun kulut laskee ja tulot vähintään pysyy samoina!

  Oletko harkinnut autotonta elämää? (Varmasti olisi vaikeaa tai usein mahdotonta)

  VastaaPoista
 2. Kova säästöprosentti sinulla! Lisäksi kehityssuunta oikea. Pitkään olet seurannut kulujasi, miten muuten pidät kijaa menoista?

  VastaaPoista
 3. Käytän autoa paljon pidempiin matkoihin, joihin julkiset kulkuvälineet eivät sovellu. Täytyy muuten alkaa pitää tarkempia kirjaa noista ajoista.

  VastaaPoista
 4. Kulujen kirjaamiseen käytän marttojen taloussunnitelma-exceliä, se löytyy täältä:
  http://www.martat.fi/rahat/talouden-suunnittelu/

  VastaaPoista
 5. Jäin ihmettelemään miksi sinulla on kuluissa auton arvon muutos? Yhtä kaikki auton arvo laskee noin 14% vuodessa. Tämän olen todennut olevan suhteellisen tarkka luku kun vertaa esim nettiauton autojen hintakehitystä ikään verraten.

  VastaaPoista
 6. Olen itse tutkinut tuota auton arvon alenemista:
  http://rijnswand.blogspot.fi/2014/08/auton-osto.html

  Oman autoni osalta olen huomioinut myös kilometrimäärän vaikutuksen, sillä olen eri vuosina ajanut hyvin erilaisen määrän kilometrejä. 2009 ostin uuden auton. Tuo arvon aleneminen taitaa laskelmissani olla vielä hieman alakanttiin. 14% vuodessa on kyllä ihan hyvä arvio ainakin vanhoissa autoissa.

  VastaaPoista
 7. Morjens!

  Erittäin komea säästöaste sinulla!

  En laskisi auton arvonalenemaa tällaiseen kassavirtalaskelmaan/-kuvaajaan, mutta se on kyllä erittäin tärkeää tiedostaa. Arvonalenema kuuluisi mielestäni taseen muutoksiin, poistoihin, tms. Olen huomannut, että valtaosa ihmisistä ei tajua arvonalenemasta mitään.

  T: Jukka

  VastaaPoista
 8. Auton arvonalentuma on mukana, koska näyttäisi tyhmältä jos auton oston laittaisi yhden vuoden kuluksi... Eikä auton ostoa voi kokonaan poiskaan jättää.

  VastaaPoista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *