14. lokakuuta 2014

Salkkuni tulos Q3/2014

Vaikka aikaisemmin kirjoitin etten seuraa salkkuni arvon kehitystä niin tarkasti, niin julkaisen nyt tässä kuitenkin koostettuna tämän vuoden kehityksen lukijoiden uteliaisuuden tyydyttämiseksi. Ihan täsmällinen tämä ei ole, sillä en jaksanut kaivaa tietoja kaikista paikoista joissa minulla on ollut sijoituksia. Jatkossa tämä on kuitenkin helpompaa, koska lähes kaikki sijoitukseni ovat kahdessa salkussa IB:ssä.


Salkku kasvoi alkuvuodesta ihan mukavasti, sekä lisäsijoitusten kanssa että ilman. Q3 jäi melkein nollatulokseen kulujen jälkeen. Tarkemmin katsottuna dollarimääräiset sijoitukset ovat dollareissa miinuksella, mutta koska dollarin arvo on noussut, on osakkeet euroina plussalla. Toisaalta minulla on dollarilainaa hedge-tarkoituksessa* ja lainasumma on vastaavasti kasvanut euroissa mitattuna. Onpa monimutkaista....

*kun olen ostanut IB:ssä dollarimääräisiä osakkeita, en ole vaihtanut valuuttaa. Eurotilini on siis plussalla, ja dollaritilini miinuksella. Euroista ei makseta korkoa, ja dollarilainasta joudun maksamaan 1,58% tms korkoa. Kannattaisi varmaan katsoa jotain muuta tapaa valuuttariskin hedgeämiseen, esimerkiksi valuuttafutuurit.

Alla vielä tulokset euromääräisinä. Lisäsijoituksia tuli tehtyä hieman tavallista enemmän, jatkossa pyrin säästämään n. 1200 €/kk.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *