22. tammikuuta 2020

Vuosi 2019 paketissa


Tulopuolella vuosi oli hyvin samankaltainen kuin 2018, firman nettotulot kulujen jälkeen (ennen veroja) oli lähes 120 000 €. Verottaja ottaa noin 19 000 euroa, joten käteen jäi himpun alle sata tonnia.


Menopuolella noustiin valitettavasti uusiin ennätyksiin, ja reilulla marginaalilla. Asumiseen meni huomattavasti enemmän rahaa kuin aikaisemmin, eikä tuossa ole edes uuden kämpän varainsiirtoveroa mukana. Toisaalta olen näissä kuvaajissa jostain syystä laskenut myös asuntolainojen lyhennykset menoiksi; niitä lyhensinkin yli 7500 € viime vuonna kun maksoin kahden kämpän lyhennyksiä samaan aikaan. 

Myös liikkuminen maksoi enemmän, auto vaati korjauksia parin tonnin edestä... Autolla on ikää noin 10 vuotta; joku voisi väittää että kannattaisi mielummin ostaa uusi auto. Mietin kyllä täyssähköauton ostamista, ehkä se tapahtuu tämän vuoden lopulla tai ensi vuonna. 

Hankintoihinkin meni aika paljon rahaa, kun ostin uuteen kämppään "pakollista" tavaraa, ja vähän muita kivoja juttuja. Tosin en oikein tiedä pitäisikö esimerkiksi uuden lieden ostaminen laittaa hankintoihin vai asumiskuluihin? No, tällä kertaa se on hankinnoissa.Sijoituspuolella vuosi oli erinomainen, saatiin neljä peräkkäistä kvartaalia jolloin sijoitusten arvo nousi. Kuvaajassa näkyvä kassavirta koostuu vuokratuloista sekä Mintosista ja Grupeeristä tulevista korkotuloista.


Sijoitusten arvonnousua on tullut vuoden 2019 aikana yli 60 000 euroa, ja olenkin nyt yli 100 000 euroa rikkaampi kuin vuosi sitten. Huh huh. Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *