7. heinäkuuta 2018

Puolen vuoden tilinpäätös

Ihan ensimmäiseksi täytyy myöntää, että olen taas hieman hurahtanut vertaislainoihin, Mintosissa minulla on nyt noin 7% sijoituksistani.

Yritystoimintani on sujunut mainiosti, puolen vuoden myynti (ALV0%) oli yli 60 000 €, josta verojen jälkeen jää käteen yli 44 000 €. Tuo on enemmän kuin työntekijänä sain käteen vuodessa...

Lisäsijoituksia teinkin noin 30 000 euron verran. Sijoitusten tuotto jäi hieman plussalle, vaikka tuntui, että kevät oli aikamoista vuoristorataa pörssissä. Toki nämä "muut kuin pörssisijoitukset" tasoittavat menoa mukavasti.

Mintos-sijoituksia olen tehnyt nyt myös firmani kautta; yrityksillähän on tarkka kirjanpito eli kaikki saadut korkotulot ja lainanlyhennykset pitää kirjata erikseen, joten jostain 10 euron 12 kk lainasta voi tulla 24 kirjattavaa tapahtumaa, ja kirjanpitäjä helposti veloittaa enemmän kirjausten tekemisestä kuin mitä laina tuottaa. Siksi olenkin firman kautta sijoittanut isompia summia (1000 euroa) per laina, ja sellaisiin lainoihin jotka maksetaan kerralla takaisin korkoineen. Korko näissä sijoituksissa on hieman pienempi (8-9 %) kuin yksityisissä sijoituksissani (12-13 %).

GF Moneyn listautumissekoilujen yhteydessä ehdin jo irtisanoa sijoitukseni sinne, mutta kun listautuminen peruuntui, peruutin irtisanomisen eli sieltä tulee jatkossakin 8 % tuottoa rahoilleni.


Kokonaisvarallisuudessa meni 400 000 euroa heittämällä rikki. Tarkkaavainen lukija voi huomata, että alla olevassa kuvaajassa olen korjannut 2013-2014 pääomaa ylöspäin. Rupesin itse ihmettelemään kun yllä oleva "Salkun muutokset" ei täsmännyt varallisuuden kanssa.


Lähitulevaisuudessa on tiedossa minulle täysin uusi aluevaltaus sijoituspuolella, mutta kerron lisää siitä kunhan se toteutuu.


1 kommentti :

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *