4. tammikuuta 2018

2017 - Muutosten aikaa

Taas yksi rahallisesti mukava vuosi takana.

Tulojen osalta kirjanpito muuttui hieman hankalammaksi, kun mukaan tuli oma firma. Olen tässä laskenut viime vuoden tuloihin mukaan saamani palkkatulot, sekä firmani tuloksen verojen jälkeen (yhteisövero ja osinkovero), vaikka en noita veroja ole vielä maksanutkaan.  Uutena osana tässä kuvaajassa näkyy myös maksetut tuloverot ansiotuloista (sekä 2017 oman firman verot), samalla olen korjannut aikaisemmat vuodet niin, että veroissa/säästössä huomioidaan vain ansiotuloista maksetut verot. Muista bloggareista poiketen tässä on vain ansiotuloni; pääomatuloja en laske "tuloiksi" vaan sijoitusten kasvamiseksi.



Kuten näkyy, tuloni nousivat selkeästi edellisvuodesta. Syynä on lähinnä siirtyminen yrittäjäksi; laskutus on suurempi kuin vanha palkkani, ja verotus keveämpää. Tänä vuonna voi sitten mennä vaikka 80 k€ nettona rikki, riippuen työmäärästäni...
Myös menoni nousivat, mutta se johtui vain asunnon hankintaan liittyvistä kuluista. Tänä vuonna palataan menoissa 2016 tasolle, tai alemmaksikin.

Sijoitukset kehittyivät maltillisesti viimeisellä kvartaalilla; lisäsijoituksia tuli sen sijaan tehtyä huimasti tavallista enemmän, kun firmani tuotto jäi suureksi osaksi säästöön.


Nettovarallisuuteni kasvoi noin 17 % vuoden aikana, josta tuoton osuus oli noin 10 % ja loput siis lisäsijoituksia eli säästämistä.


Sijoitusteni jakauma on tällä hetkellä aika lailla se, mitä olen hakenutkin, eli laajasti hajautettu osakemarkkinoille. Se, mitä nyt voisi lisätä on listaamattomat osinkoa maksavat yritykset; niiden osingot kun ovat verottomia kun sijoittaa oman firman kautta.




3 kommenttia :

  1. Moi!

    Erään blogini kommentin perusteella sain idean rakentaa kattavan vertailun siitä, miten suomalaisten talousbloggareiden nettovarallisuus ja matka kohti taloudellista riippumattomuutta on vuosien varrella mennyt. Todistetusti tällainen vertailu kiinnostaa erittäin monia lukijoita.

    Jos siis jaksat kuluttaa hetken ja laittaa oman blogisi nimen ja nettovarallisuutesi kasvun vuosien varsilta tähän Excel-taulukkoon:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1v8tcl0A3TV84whxQixabddcay-VXTM2EMXyubFyiNrM/edit?usp=sharing
    olisi se hienoa. Linkistä saa oikeudet muokata tiedostoa. Lähetin suurimmalle osalle talousbloggareista tämän sähköpostilla, mutta en löytänyt blogistasi yhteystietoja, joten laitoin tämän kommentiksi. Kaikki tiedoston tiedot ovat luonnollisesti yhteisesti kaikkien bloggaajien vapaassa käytössä.

    Ja huom, mikäli tarkkoja lukuja ei menneisyydestä löydy, voi laittaa ihan hyvin myös suunnilleen arvioita. Omatkin lukuni saattavat heittää tonnin sieltä täältä siltä ajalta kun en blogia vielä pitänyt. Tärkeintä, että hidas, mutta varma kasvu voidaan kuvata entistä paremmin tämän vertailun myötä lukijoille.

    Kiitos ja toivottavasti saadaan tästä iso ja kattava katsaus!

    VastaaPoista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *