21. lokakuuta 2016

Tarkempi katsaus salkun tuottoon

Minulla on kaksi erillistä salkkua IB:ssä, toinen henkilökohtainen ja toinen sijoitusyhtiön nimissä. Alunperin minulla oli yksi (henkilökohtainen) salkku Lynxissä, mutta syksyllä 2013 avasin sijoitusyhtiön salkun IB:hen (alempien kustannusten takia) ja siirsin myös oman salkkuni Lynxistä.

Salkku 1 (sijoitusyhtiö)

Tähän salkkuun ostin alunperin osakkeita joilla oli joko matala P/E tai ainakin vakaa pitkäaikainen osinkotuotto. Pikkuhiljaa olen siirtynyt indeksi-ETF:iin, ja tällä hetkellä osakkeita on vielä noin 25%, eli indeksi-ETF:iä 75%. Tuo mukava nousu 2013 lopulla johtui onnistuneista osakevalinnoista.

Vertailuindeksit ovat S&P500, EAFE-indeksi eli muu kehittynyt maailma, sekä "Total World Stock".

Sharpe-, Sortino- ja Calmar-luvut näyttävät oikein mukavilta. Tuotto/riski-suhde on parempi kuin vertailuindekseissä.

Salkku 2 (henkilökohtainen)

Tämä salkku alkoi aika samanlaisena, eli sisältäen hyvätuottoisia osakkeita. Koska en ole tehnyt tähän paljoa lisäsijoituksia vaan ne on tehty sijoitusyhtiön kautta, on tässä salkussa vielä yli 60% osakkeita. Olen verosuunnittelun kautta (eli myymällä tappiollisia sijoituksia vuoden lopussa) siirtänyt osan sijoituksista etuoikeutettuihin osakeisiin.
Tuotto on aika lähellä S&P500:n tuottoa.



Mitäköhän muuten tapahtui tuossa tammikuussa 2015 kun molemmat salkut pompsahtivat ylöspäin noin 5%, samaan aikaan kun S&P500 laski 3%...

2 kommenttia :

  1. Itse yritän kuumeisesti päästä tuonne 100k paremmalle puolelle omassa pääomassa IB:llä että pääsisi eroon kuukausiveloituksesta. Onhan se aika pieni summa mutta kuitenkin ärsyttävä kun pitää aina sitä maksella =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen ollut tarkkana, että tuo henkilökohtainen salkuni pysyy 100k:n paremmalla puolella. Rajahan on 100 000 dollaria, eli n. 92 000 euroa tällä hetkellä, ja dollarin heikkeneminen tuossa pari vuotta sitten nosti euromääräistä rajaa aika reippaasti.

      Poista

Aloita sijoittaminen Nordnetissä tai Mintos.com:ssa!

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *